
ارتودنسی و بارداری
ارتودنسی و بارداری؛ هر آنچه باید درباره آن بدانید

آیا ارتودنسی در دوران بارداری خطرناک است؟
بارداری یکی از حساس ترین دوران زندگی هر زنی است و بسیاری از مادران باردار درباره انجام درمانهای دندانپزشکی، از جمله ارتودنسی، نگرانی هایی دارند که با توجه به تحمل این دوران سخت نگرانی های بجا و مهمی به حساب می آیند. سؤال رایجی که مطرح میشود این است که آیا ارتودنسی در دوران بارداری برای مادر و جنین ضرر دارد یا خیر؟ به طور کلی، ارتودنسی خطر جدی برای مادر یا جنین به همراه ندارد، اما نیاز به مراقبت های ویژه و دستور پزشک زنان و زایمان دارد.
بهترین زمان برای انجام ارتودنسی در بارداری

در سه ماهه اول دوران بارداری، جنین در حال شکل گیری و رشد اولیه است. به همین دلیل، توصیه میشود که هرگونه درمان غیرضروری دندانپزشکی، از جمله شروع ارتودنسی، در این ماه ها به تعویق بیفتد زیرا باعث آسیب به جنین خواهد شد. بهترین زمان برای شروع یا ادامه ارتودنسی، سه ماهه دوم بارداری است، زیرا در این دوره خطرات کمتری برای مادر و جنین وجود دارد.
آیا آمپول بی حسی دندان در دوران بارداری ضرر دارد؟

در برخی مراحل ارتودنسی، ممکن است نیاز به بی حسی موضعی باشد. بیشتر بی حسیهای موضعی که در دندانپزشکی استفاده میشوند، مانند لیدوکائین، در دوران بارداری بیخطر محسوب میشوند، اما لازم است دندانپزشک از بارداری شما مطلع باشد تا دوز مناسبی را تجویز کند.اما توجه کنید تمامی مراحل ارتودنسی دندان اعم از تنظیم سیم و براکت ها بدون آمپول بی حسی انجام میشود .
عکسبرداری دندان در بارداری؛ ایمن است یا خطرناک؟

رادیوگرافی های دندانپزشکی معمولاً میزان کمی اشعه دارند، اما دوران بارداری جای ریسک نخواهد داشت پس برای ایمنی بیشتر، بهتر است در دوران بارداری از انجام رادیوگرافی دندانی خودداری شود. در موارد ضروری، با نظر پزشک زنان و زایمان ، میتوان از پوشش های محافظ سربی (گان محافظ) برای کاهش خطرات ناشی از پرتوهای اکسپوز رادیوگرافی استفاده کرد.
تأثیر تغییرات هورمونی دوران بارداری بر ارتودنسی

در دوران بارداری، تغییرات هورمونی میتوانند باعث التهاب لثه و افزایش حساسیت دهانی شوند. این موضوع ممکن است برای افرادی که براکت های ارتودنسی روی دندان خود دارند، مشکل ساز شود و نیاز به رعایت بهداشت دهان و دندان را در این افراد افزایش دهد.
آیا ارتودنسی درد و ناراحتی در دوران بارداری ایجاد میکند؟

برخی خانم های باردار به دلیل تغییرات هورمونی بدن و افزایش حساسیت، درد بیشتری را هنگام تنظیم سیم های ارتودنسی تجربه میکنند و این امری طبیعی است زیرا تغییرات هورمونی باعث میشود خانم باردار درد را بیشتر حس کند. در چنین شرایطی، استفاده از مسکن های ایمن تحت نظر پزشک و رعایت رژیم غذایی نرم میتواند کمک کننده باشد. مصرف خودسرانه داروهای مسکن در این دوران به شدت منع میشود .
تغذیه مناسب در دوران بارداری و تأثیر آن بر ارتودنسی موفق

عموم خانم های باردار در دوران باردای دچار مشکلات از جمله کمبود کلسیم و ویتامین D میشوند که میتواند درمان ارتودنسی را با مشکلاتی مواجه کند . رژیم غذایی سالم، سرشار از کلسیم و ویتامین D، میتواند به حفظ سلامت دندان ها و جلوگیری از پوسیدگی حین بارداری کمک کند. زنان باردار باید از مصرف مواد غذایی سفت که به براکت های ارتودنسی آسیب میزند، خودداری کنند.
آیا ارتودنسی باعث زایمان زودرس میشود؟

تا کنون هیچ تحقیقی نشان نداده که ارتودنسی باعث زایمان زودرس شود. اما در صورت وجود عفونت های لثه ناشی از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، ممکن است مشکلاتی برای مادر و جنین ایجاد شود ولی باز زایمان زودرس موردی است که نیاز به فکت های بیشتری خواهد داشت.
کند شدن نتیجه درمان ارتودنسی در بارداری

فردی که پیش از بارداری دارای ارتودنسی دندان باشد در برخی موارد، تغییرات هورمونی باعث کند تر شدن حرکت دندان ها میشود که میتواند طول دوره درمان ارتودنسی را افزایش دهد. همچنین، تورم لثه و به اصطلاح پف کردگی دوران بارداری ممکن است باعث ایجاد درد یا ناراحتی برای فرد شود.ازین رو ترجیح دندانپزشکان و متخصصان بارداری این است که حتما پیش از بارداری درمان ارتودنسی را شروع و به اتمام برسانید.
مراقبتهای بهداشتی ارتودنسی در دوران بارداری

- مسواک زدن و کشیدن منظم نخ دندان ، بویژه پس از هر وعده غذایی
- استفاده از دهانشویه های بدون الکل و فلوراید دار
- مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی وضعیت لثه و دندانها
آیا در دوران شیردهی هم میتوان ارتودنسی انجام داد؟

بله، ارتودنسی در دوران شیردهی مشکلی ایجاد نمیکند، زیرا مواد مورد استفاده در درمان ارتودنسی، تأثیری بر کیفیت شیر مادر ندارند. با این حال، تغذیه مناسب و مصرف کافی کلسیم برای حفظ سلامت دندان ها در دوران بارداری و سپس شیردهی ضروری است.
آیا ارتودنسی در بارداری انتخاب مناسبی است؟

اگر قبل از بارداری درمان ارتودنسی را شروع کردهاید، با رعایت مراقبت های لازم میتوانید آن را ادامه دهید. اما اگر قصد شروع ارتودنسی را دارید، بهتر است در سه ماهه دوم اقدام کنید یا در صورت امکان، تا بعد از زایمان صبر کنید. مشورت با دندانپزشک و متخصص زنان و زایمان، بهترین راه برای اطمینان از سلامت خود و جنین خواهد بود.

لطفا برای اطلاعات بیشتر درباره ارتودنسی، به صفحه اصلی ارتودنسی دندان در سایت دندانپزشکی دکتر علی هاشمی سجادی مراجعه کنید.
این مطلب صرفاً جهت اطلاع رسانی تهیه شده است و جایگزین مشاوره تخصصی پزشکی نیست. تمامی تصمیمات درمانی باید تحت نظر پزشک متخصص زنان و دندانپزشک گرفته شود. دکتر علی هاشمی سجادی و مطب دندانپزشکی ایشان هر گونه مسئولیتی در قبال عوارض احتمالی ناشی از ارتودنسی در دوران بارداری بر عهده نخواهد داشت.
اطلاعات دندانپزشکی
بسیاری از موارد دیگر اعم از بررسی،چکاب و فالوآپ های دوره ای توسط دندانپزشک، مصرف نکردن همزمان مواد غذایی داغ و بسیار سرد،استفاده از دهانشویه های رقیق شده و متعادل میتواند سلامت دندان شما را تضمین نماید ما در دندانپزشکی دکتر علی هاشمی سجادی کلیه خدمات درمانی اعم از ایمپلنت – ترمیم و پر کردن دندان – سفیدی و بلیچینگ دندان – اندو و درمان ریشه( عصب کشی) – دندانپزشکی اطفال – جراحی دندان -پروتز های ثابت و متحرک و … انجام میدهیم .
اگر به دنبال بهترین مرکز دندانپزشکی در غرب تهران میگردید تا بتوانید دندانی سالم و درمانی بدون درد را تجربه کنید دندانپزشکی دکترعلی هاشمی سجادی واقع در جنت آباد تهران به شما کمک میکند تا ضمن کاهش ترس از دندانپزشکی، بتوانید بهترین ایده ها را که مناسب دندان شماست با کمترین هزینه و زمان انجام دهید .
برای دریافت وقت ویزیت و مشاوره با دندانپزشک میتوانید با شماره های زیر تماس بگیرید .
تلفن مطب:(44826557-44828722)021
تلفن همراه :09125490311
تلفن اورژانس :09394826557
بدون دیدگاه